حراجی نوروز 1403
چهار شنبه, ۲۹ فروردین,۱۴۰۳

کاربرد انواع لوله خرطومی + لیست قیمت لوله خرطومی هواکشی

⏰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 10 دقیقه

انواع لوله خرطومی

لوله خرطومی از ابزارهای مهم برای برق کشی، انتقال هوا، انتقال گرد و غبار، چربی و غیره به حساب میاد که توی ساختمون سازی و کارگاه های فنی و تولیدی استفاده میشه. لوله‌های خرطومی با توجه به اهمیتی که دارن باید مطابق با استاندارهای ایمنی تولید شده باشن. همونطور که گفتیم لوله خرطومی ها با توجه به جنسشون برای امور متفاوتی استفاده میشن یعنی لوله خرطومی برق با لوله خرطومی هواکشی متفاوته و ما توی این مقاله قصد داریم انواع لوله خرطومی رو با هم دیگه بررسی کنیم تا با تفاوت هاشون آشنا بشیم.

انواع لوله خرطومی

لوله های خرطومی به صورت روکش دار، بدون روکش و نسوز در بازار عرضه می‌شن. لوله روکش دار دارای پوشش پی وی سی و روکش پلاستیکی اما لوله بدون روکش مقاومت کمتری به دلیل عدم پوشش پی وی سی داره و لوله‌های نسوز به دلیل پوشش پی وی سی جدید مقاومت بالایی در مقابل حرارت، چربی و غیره دارن. در ادامه قصد داریم به انواع لوله خرطومی، جنس و کاربردشون اشاره کنیم.

مشاهده لیست قیمت لوله خرطومی هواکشی

لوله خرطومی معمولی

ابتدایی ترین شکل لوله خرطومی نوع معمولی اونه که به پلی آمید مشهوره و با رنگای مختلفی تولید میشه. این مدل لوله خرطومی منعطف هست اما در عین حال شکنندگی هم داره. یکی از بزرگترین معایب لوله خرطومی معمولی اینه که در برابر آتش سوزه و حرارت مقاومت بالایی نداره. ویژگی های این لوله خرطومی رو با هم بررسی می کنیم:

  • وزن کم و مونتاژ راحت
  • انعطاف پذیری بالا
  • مقاومت بالا در برابر اشعه ماوراء بنفش

لوله خرطومی فلزی (فلکسی)

لوله خرطومی فلزی در دو نوع روکش دار و بدون روکش تولید میشه و از مدل معمولی محکم تر هستن. کاربرد این محصول به عنوان لوله روکش دار و مقاوم در برابر خوردگی و دوام و ماندگاری بالا توجه مهندسان برق را برای انتقال کابل‌های دوربین مدار بسته، قسمت‌های بیرونی ساختمان، بخش های روکار در محیط داخلی ساختمان، سیستم‌های صوت و تصویر و پارکینگ‌ها به خود جلب کرده. لوله خرطومی فلزی در موارد زیر بیشتر استفاده میشه:

  • نقاطی که در معرض حرارت و جرقه ناشی از جوشکاری، ریخته گری و... قرار دارند.
  • جهت محافظت از کابل و سیم های در معرض دمای محیط و باران
  • مناسب فضای کوره ای و اجاق گاز


لوله خرطومی فولادی

لوله خرطومی فولادی قابلیت انعطاف پذیری و فرم دهی داره که این فرآیند از طریق دستگاه لوله خم کن انجام می‌شه. همچنین این لوله مقاومت بالایی در مقابل گرد و خاک، ضربه و حیوانات موذی داره. از کاربردهای این نوع لوله می‌تونیم به سیم کشی در واحدهای صنعتی و ساختمانی، نگهداری سیم و کابل در طول فرآیند سیم کشی که در حالت‌های داخلی یا رو کار استفاده میشن، اشاره کنیم.

لوله خرطومی گالوانیزه 

لوله خرطومی گالوانیزه به صورت دو نوع گرم و سرد تولید میشه. از خرطومی گرم در محیط‌های باز یا خارجی استفاده می‌شه چون خاصیت ضد زنگ زدگی دارن؛ اما از خرطومی سرد در محیط‌های بسته یا داخلی در زیر اندود گچی استفاده میشه. بنابراین لوله‌های گالوانیزه به دلیل اینکه از مواد روی و کادمیم تولید میشن، مقاومت بالایی در مقابل زنگ زدگی دارن.

لوله خرطومی پلی اتیلن (HDPE)

لوله خرطومی پلی اتیلن (HDPE) با توجه به خاصیت سبک و غیر شکنندگی که داره مورد مناسبی برای سازه های زیر زمینیه و به شدت مورد توجه مهندسین برای سیستم های مدیریت جریان انتقال آب مثل انواع زهکشی طوفانی و سطحی، فاضلاب سطحی و ... قرار گرفته. یکی از مزایای لوله خرطومی پلی اتیلن نصب آسان و راحتشه. 


لوله خرطومی پلاستیکی

لوله خرطومی پلاستیکی به خاطر اینکه از جنس پی وی سی تولید شده یک عایق کامله که برای مصارف مختلف در بازار عرضه میشه. این لوله خرطومی با قطرهای مختلفی تولید میشه و مناسب استفاده به صورت توکار و در مناطق داخلی و خشکه و این نکته رو در زمان خرید باید در نظر بگیریم که انعطاف پذیری کمی نسبت به مدل‌های دیگر لوله خرطومی دارن.

لوله خرطومی کشاورزی 

لوله خرطومی کشاورزی به دلیل جنس پی وی سی خود مقاومت بالایی در مقابل ضربه داره. از این لوله برای آبیاری در مزارع و زمین‌های کشاورزی استفاده میشه. همچنین این لوله به دلیل وزن سبک خودش از استحکام کششی بالایی برخوردار هستش. سایر ویژگی های مهمی که می‌توانیم برای این نوع لوله ذکر کنیم نارسانا بودن در مقابل جریان برق، طول عمر بالا، انعطاف پذیری بالا و زبری پایینه.


لوله خرطومی هواکشی

لوله خرطومی هواکشی ابزار مناسبی برای تخلیه هوا در محیط‌های بسته است چون انعطاف پذیری بالایی داره. این لوله از لوله فلکسیبل هوا دو لایه یا کومبی داخلی فویل آلومینیوم لمینت شده و بخش خارجی پی وی سی ساخته شده. به دلیل جنسی که هر دو نوع لوله هواکشی دارن، مورد مناسبی برای انتقال هوا در محیط‌های داخلی مثل محیط خشک و مرطوب، آزمایشگاه، سرویس‌های بهداشتی، استخرها، محیط‌های صنعتی و تجاری و غیره به حساب میان.

لوله خرطومی برزنتی

لوله خرطومی برزنتی مقاومت بالایی در مقابل دمای زیر 10 و بالای 60 درجه سانتیگراد داره و به همین دلیل برای تخلیه و تهویه هوای ساختمان های مسکونی، تجاری و صنعتی استفاده میشه. جنس این لوله برزنتی از الیاف پلی استر روکش دار دارای PVC و فنر فولادیه که در قطرهای بین 10 تا 60 سانتی‌متر تولید میشه. از مزایای این نوع لوله خرطومی می‌تونیم به استحکام کششی بالا، انعطاف پذیری زیاد، قابلیت جابجایی آسان و نصب سریع اشاره کنیم.


لوله خرطومی فلکسیبل (PU)

لوله خرطومی فلکسیبل به دلیل جنس پلی اورتان نرم تقویت شده با فنر فولادی از مقاوم‌ترین لوله‌ها در برابر سایش، کشش و پارگیه. همچنین لوله PU مقاومت بالایی در مقابل روغن، مواد شیمیایی و اسید دارد پس لوله مناسبی برای تخلیه موادی مانند گرد و غبار، ذرات چوب در کارگاه‌های نجاری، گرانول، پودر و غیره است. از این لوله در تهویه جاروبرقی صنعتی، محیط‌های تجاری و مسکونی نیز استفاده میشه.  

لوله خرطومی پی وی سی (PVC) 

لوله های خرطومی PVC از جنس و مواد پی وی سی تولید میشن که ظاهر اونا شبیه خرطومی ساده است اما با این تفاوت که این لوله در برابر حرارت مقاوم و نسوز هستش. این لوله با قطرهای مختلف تولید می‌شود و در محیط‌های با دمای زیر 40 و بالای 90 درجه سانتیگراد مقاومت قابل استفادن. همچنین به دلیل مقاومت بالایی که این لوله در برابر روغن و بنزین، مواد شیمیایی، رطوبت، سایش و نور آفتاب دارد به راحتی می‌تواند برای انتقال مواد مختلفی مثل براده ها و ذرات گردو عبار در کارخانه‌های صنعتی، چوب، کارگاه‌های نجاری، کارخانه سرامیک، سنگ و نساجی، آزمایشگاه‌ها و اتاق‌های ایزوله استفاده بشه.

سخن پایانی

با همدیگه چند نمونه از انواع لوله خرطومی های مهم و کاربردی در صنایع مختلف مثل آبیاری، ساختمان سازی، کشاورزی، نجاری و... بررسی کردیم و با جنس هر لوله، مقاومت و میزان انعطاف پذیریشون آشنا شدیم در انتها لازمه که متذکر بشیم باید با توجه به نیاز و هدفی که دارید لوله خرطومی مناسب رو انتخاب کنید تا بتونید به بهترین بهره وری برسید. امیدوارم مطالب این مقاله مناسب باشه و با نظرات و تجربیاتتون ما رو جهت نوشتن مقالات بهتر یاری بدید.

افزودن نظر جدید