حراجی نوروز 1403
سه شنبه, ۱۱ خرداد,۱۴۰۰

نحوه تعویض تیغه رنده

رنده یکی از ابزارهای کاربردی در صنعت چوب است که از آن برای رنده کردن سطح کار استفاده می‌شود. با رنده کردن سطح چوب می‌توان به فرم دهی و صیقلی کردن قطعه چوب بپردازیم. این ابزار در ابعاد و مدل‌های متفاوت تولید شده است که شامل رنده برقی، رنده شارژی و رنده دستی نجاری می‌باشد. هر کدام از انواع این مدل‌های رنده طرفداران خاص خود را دارند تا براساس نیاز و طرح مدل قطعه چوبی خود از آنها استفاده کنند. رنده‌ها دارای تیغه‌های تیزی هستند که باید دقت زیادی در مدل و اندازه آن طبق رنده شود. در ادامه مطلب با انواع رنده و تیغه، و همچنین نحوه تعویض تیغه رنده روی دستگاه‌های گندگی و برش آشنا خواهید شد؛ پس با مطالب زیر همراه باشید.

رنده و تیغه در صنعت چوب

رنده در صنعت چوب کاربردهای بسیاری برای فرم دهی، از بین بردن پستی و بلندی و هموار شدن سطح مورد استفاده قرار می‌گیرد. رنده نجاری انواع مختلفی دارند که روی دستگاه‌های چند کاره چوبی نصب می‌شوند و یا نوع دستی آن که در دو نوع چوبی و فلزی تولید شده‌اند. این ابزار دارای یک تیغه است که بتواند کار رنده کردن سطوح مختلف چوبی را انجام دهد. برای انجام عملیات روی ورقه‌های چوبی باید ابتدا آن را صاف و صیقلی کرد که با کمک رنده می‌توان این کار را انجام داد. برای این کار یک رو نر و یک رو کردن یا دو راهه زدن با دقت و سرعت از ماشین کف رند استفاده می‌کنند که در بعضی موارد رنده کاری روی دستگاه‌های چند کاره قرار دارد. ماشین‌های رنده براساس اندازه عرض میز کارگیر تولید می‌شوند. اما رنده‌های دستی نیز در این صنعت کاربرد بسیاری داشته و در انواع مختلفی تولید شده‌اند. 

رنده انگشتی

رنده انگشتی را در بازار با نام رنده مشتی نیز معرفی می‌کنند. یکی از انواع رنده دستی می‌باشد که از آن برای فرم دهی و رنده کردن چوب جهت صیقلی کردن سطوح استفاده می‌شود. رنده انگشتی نجاری یکی از مدل‌های با کیفیت رنده برای استفاده در ساخت بسیاری از ماکت‌های چوبی، پلاستیکی و غیره می‌باشد که دارای بدنه‌ای از جنس پلیمر پلی کربنات است و از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار می‌باشد. رنده مشتی نجاری ابزاری مناسب برای هنرمندان و علاقه‌مندان به ساخت ماکت، زیورآلات چوبی، مجسمه و موارد مشابه دیگر می‌باشد. همچنین از این مدل رنده می‌توان برای فرم دهی چوب بالسا‌، چوب‌های نرم، چرم، پلاستیک و فوم فشرده استفاده کرد. این رنده انگشتی نجاری دارای تیغه‌ای از جنس فولاد کربن-استیل می‌باشد که به دلیل تیز بودن دو سمت تیغه می‌تواند در صورت کند شدن یک سمت آن از لبه مقابل تیغه استفاده کند. از طرفی برای  تنظیم عمق براده برداری و زاویه تیغ می‌توانید از پیچ‌های پشت تیغه استفاده کنید. 

رنده قاچی

رنده قاچی یا تک تیغ مانند رنده انگشتی یکی از مدل‌های رنده دستی می‌باشد که در مواقع نیاز برای باربرداری با حجم بالای سطح چوب و ظریف کاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. بیرون زدگی تیغه رنده این رنده از قسمت کوله نسبت به مدل‌های دیگر بیشتر می‌باشد؛ علاوه بر این با توجه به اینکه ضخامت پوشال‌های رنده شده زیاد است، دهانه رنده قاچی گشادتر ساخته می‌شود. با این کار کاربری آن برای افراد در کار نجاری و انواع سازه چوبی بیشتر خواهد بود.

تیغه رنده نجاری

دستگاه‌های چندکاره چوب مانند توپی، گندگی، فرز برای برش چوب دارای تیغه‌های گوناگونی هستند که در سایز و اندازه مختلف در نظر گرفته می‌شوند. طبقه بندی تیغه‌ این دستگاه‌ها براساس سختی جنس و قطعه کار می‌باشد. معمولا تیغه‌های موجود در بازار برای دستگاه‌های برش از نوع تنگستن کارباید است که برای فرزهای لبه چسبان، توپی و سی ان سی در مدل‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای انتخاب هر کدام از این تیغ‌ها باید به مقاومت بالای لبه تیز آنها توجه کرد تا در هنگام کار شکنندگی مشاهده نشود. در صورت کند شدن تیغه رنده نجاری دستگاه‌ها و رنده‌های دستی می‌توان آنها را تعویض کرد اما باید به نکات خاصی توجه کرد تا به درستی تیغه آنها را تعویض کرد. از تیغه و تیغچه دستگاه‌ها با توجه به سایز و مدل آن جهت حکاکی و نگارش کلمات بر روی چوب و ام دی اف استفاده می‌شود. 


دستگاه کف رنده

دستگاه کف رنده از ماشین آلات مهم در صنعت چوب است. کاربرد این دستگاه در صاف کردن پهنا و ضخامت تخته‌های چوبی می‌باشد؛ به این عملیات یک نر، یک رو می‌گویند. نجاران قبل از برش چوب با اره فلکه، از رنده و گونیایی که بر روی آن نصب شده است، پستی و بلندی و موج‌های روی چوب را صاف می‌کنند، تا یک زاویه 90 درجه در قسمت لبه چوب به دست آید. با این کار چسباندن تخته به گونیا و یک برش صاف برای آنها راحت‌تر انجام خواهد شد. دستگاه کف رنده نجاری از بدنه اصلی، صفحه‌های خوراک، موتور و توپی تیغه تشکیل شده است. صفحه ابتدایی این دستگاه برای تنظیم مقدار بار برداری متحرک و صفحه انتهایی ثابت در نظر گرفته شده است. اگر تیغه این ماشین در هنگام رنده کردن کند شد، به راحتی می‌توانید آن را با یک تیغه نو تعویض کنید که در ادامه طریقه تعویض کردن آن و نکاتی که باید حین تعویض رعایت شود را به طور کامل بیان می‌کنیم.

نحوه تعویض تیغه رنده دستگاه کف رنده، گندگی و چند کاره چوب

به نظر افراد تعویض تیغه‌های هر دستگاه برش در صنعت چوب باید توسط متخصصان و افراد حرفه‌ای انجام شود، اما با مطالعه و آموزش نحوه تعویض تیغه‌هایی مانند تیغه رنده به راحتی می‌توانید این کار را بدون هیچ هزینه‌ای انجام دهید. در ادامه نحوه تعویض تیغه رنده را بیان خواهیم کرد. تعویض تیغه رنده دستگاه برش و گندگی چوب باید طبق اصولی خاص با ابزارهایی مانند سنگ نفت، آچار، تیغ تیز شده و خط کش فلزی انجام شود. در ابتدا به یک تیغه رنده را تهیه کردید باید با سنگ نفت از تیز بودن آن مطمئن شوید که با کشیدن آن روی تیغ می‌توانید تیز شدن آن را انجام دهید. یک طرف سنگ نفت زبر است که برای تیز کردن تیغه و طرف دیگر سنگ نرم است که برای پلیسه برداری تیغه استفاده می‌شود. پس از آن باید به سراغ تیغه دستگاه رفت تا تیغه کند شده را از دستگاه خارج کرد و تیغه نو را جایگزین آن کرد؛ اما باید به نکاتی ضروری توجه کرد. معمولا در دستگاه‌های سه کاره علاوه بر رنده، تیغ اره نیز وجود دارد که قبل از تعویض تیغه باید تیغ اره را با چوب و گیره محکم کرد تا هنگام تعویض و شل کردن پیچ تیغه جابجا نشود. تیغه رنده در قسمت پشت گوه قرار گرفته است که برای جدا کردن آن از دستگاه باید پیچ گوه را سفت کرد تا گوه آزاد شود و تیغه از آن جدا شود. پیچ را به سمت راست می‌پیچانیم، تیغ آزاد شده را از پشت گوه خارج کرده، گوه را برداشته و زیر و روی آن را تمیز می‌کنیم. پس از تمیز کردن گوه را در جای خودش قرار داده و تیغه جدید را پشت آن قرار می‌دهیم، پیچ‌های کناری و سر گوه را مقداری سفت کرده و پیچ‌های وسط آن را آزاد می‌گذاریم. با این کار گوه به سمت تیغه هدایت شده و تیغه بالاتر از گوه قرار گرفته می‌شود. برای تنظیم کردن تیغه روی دستگاه باید آن را نسبت به صفحه کارگیر جلوی آن تنظیم کنیم. برای این کار باید از خط کش استفاده کنیم تا پس از حرکت تیغه متوجه شویم که خط کش روی تیغ بالا و پایین می‌رود یا فقط کشیده می‌شود. زمانیکه خط کش روی تیغه کشیده شود، آن موقع است که متوجه می‌شویم تیغه با صفحه کارگیر مماس است. اگر تیغه مماس نبود با چند ضربه چکش به سینه تیغه آن را به سمت پایین هدایت می‌کنیم. این کار را برای سمت دیگر تیغه رنده انجام می‌دهیم تا کاملا دو طرف مماس صفحه کارگیر دستگاه شوند. پس از اینکه از این روال مطمئن شدیم پیچ‌های دو طرف لبه گوه را سفت می‌کنیم. دستگاه‌های برش هر تعداد تیغه رنده داشتند باید تمام آنها طبق همین فرآیند تعویض و تنظیم شوند. 

قیمت انواع رنده و تیغ رنده

برای اطلاع از قیمت انواع رنده و تیغ رنده لطفا به تگ قیمت محصول مراجعه فرمایید و در صورت نیاز به مشاوره قبل از خرید، با چوبینر تماس حاصل نمایید.

افزودن نظر جدید