حراجی نوروز 1403
یکشنبه, ۰۴ اسفند,۱۳۹۸

کاربرد پوشش و یراق آلات آنتیک در صنایع تزیینی

برخی از خانم ها برای دکوراسیون خانه ی خود از اشیاء و لوازم لوکس قدیمی استفاده می کنند. برای این گونه لوازم قدیمی از پوشش های آنتیک، پتینه کاری، رنگ های اکلیل، شاپان و... استفاده می شود. در گذشته بسیاری از قطعات برنجی، مسی، آهنی و... پس از گذشت مدتی رنگ اصلی خود را از دست داده و کدر می شدند، پیدایش هنر پتینه کاری به این دوره بر می گردد. امروزه نیز بسیاری از انسان ها سعی دارند تا لوازمی آنتیک و قدیمی تولید کنند که برای این کار از رنگ های مخصوص، پتینه کاری قطعات همچون مجسمه ها، ظروف و... استفاده می کنند. به طور مثال برای هماهنگ کردن تابلوهای فلزی موجود در لابی هتل ها و یا چراغ های آلومینیومی حیاط ها با مشکی را با استفاده از رنگ های مسی، پتینه کاری و... به صورت شئ ای لوکس و آنتیک در می آورند. یکی از لوازم آنتیک قدیمی که در گذشته نیز بسیار از آن استفاده می شد، جعبه و صندوقچه های چوبی آنتیک می باشد که درون آن بسیاری از لوازم خود را نگهداری می کردند. ابن نوع جعبه و یا صندوقچه ها به سبب طرح و پوشش آنتیکی که دارند باعث ایجاد نمایی کلاسیک و سنتی خواهند شد. برای این گونه جعبه ها نیز یراق آلات آنتیکی طراحی شده است که به وسیله ی آن می توانید زیبایی این مدل جعبه ها را دو چندان نمایید. انواع متنوعی از یراق آلات آنتیک تولید شده است که در ادامه به معرفی هر کدام از آن ها می پردازیم. 

انواع یراق آلات آنتیک

همان طور که در قسمت قبل گفته شد بسیاری از سازه های آنتیک همچون جعبه جواهرات، جعبه سازهای موسیقی، تخته نرد و... نیازمند یراق آلات مخصوص به خود می باشند تا علاوه بر کاربردی که دارند باعث زیباتر شدن این گونه سازه ها شوند. از انواع یراق الات تولید شده برای این گونه سازه های آنتیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دستگیره آنتیک
  • پایه آنتیک
  • لولا انتیک
  • توری آنتیک

هر کدام از این نوع یراق آلات انتیک کاربرد مخصوصی دارند که در مدل و رنگ های متنوعی طراحی می شوند. برای مشاهده انواع یراق آلات آنتیک می توانید بر روی لینک کلید نمایید. 

یراق آلات آنتیک

نحوه نصب یراق آلات آنتیک

برای نصب مدل های متنوعی از یراق آلات آنتیک از روش های مختلفی همچون چسب، میخ و یا پیچ می توان استفاده کرد. برخی از یراق آلات آنتیک همچون گل میخ ها، پایه های پلاستیکی و... سوراخی برای نصب پیچ یا میخ ندارند به همین سبب باید با استفاده از چسب های همه کاره یا چسب 123 آن ها را نصب نمایید. همچنین پیچ های انتیم با قطر و طول های متنوعی تولید شده است که به شما این امکان را می دهد تا این گونه یراق آلات آنتیک را که دارای ابعاد کوچکی هستند به راحتی بر روی جعبه یا صندوقچه های چوبی نصب نمایید. 

انواع پوشش های آنتیک بر روی قطعات مختلف

مواد شیمیایی متفاوتی برای ایجاد پوشش های آنتیک بر روی لوازم مختلف وجود دارد که باعث ایجاد اشیاء و لوازم لوکس و قدیمی در صنایع تزیینی می شود. پتینه کاری نیز یکی از روش های آنتیک کردن لوازم و قطعات مختلف می باشد. با استفاده از ابزارهای خاصی همچون قلم‌ موی خشک، اسفنج، انواع کاغذ جهت ایجاد بافت و... پوششی بر روی لوازم ایجاد می کنند که به آن پتینه کاری می گویند. از انواع پوشش های آنتیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. پوشش مشکی بر روی قطعات برنجی
  2. پوشش قهوه ای برنزی بر روی قطعات برنجی
  3. پوشش های مسی  

چگونگی ایجاد پوشش مشکی بر روی قطعات برنجی

برای ایجاد پوشش مشکی بر روی قطعات برنجی از روش های زیر می توان استفاده کرد:

1. روش های گرم که با کمپلکس های مس انجام می گیرد که نمونه های آن به شرح زیر می باشد:

  • (کربنات مس + آمونیاک + آب) در دمای 90-80 درجه سلیوس
  • (سولفات مس + پرمنگنات پتاسیم+ آب) در دمای 60-50 درجه سلیوس
  • استفاده از سولفور سدیم (سرد برای مس و در دمای 80-70 درجه سلسیوس برای برنج)

شایان ذکر است که هر کدام از این روش های معایب خاص خود را دارد. به طور مثال یکی از معایب روش اول و سوم آن است که بوی بسیار زننده ای دارد و باعث بروز بیماری های ریوی حاد می شود.

روش دوم نیز چسبندگی مقاومی ندارد و پوششی مانند ماسه روی قطعه ایجاد می کند.

2. روش دیگری برای انجام این کار وجود دارد که بسیار طولانی و طاقت فرسا می باشد. روش آنتیک کاری با مشعل که توسط نیترات فلزات در دمای بالا انجام می گیرد یک از همین روش های طولانی می باشد که به سبب مشقتی که دارد بر روی مجسمه های گران قیمت انجام می شود. 

پوشش قهوه ای برنزی بر روی قطعات برنجی

این نوع پوشش همانند پوشش مشکی با استفاده از روش های مختلفی انجام می شود. روش گرم و روش سرد دو روش برای ایجاد پوشش قهوه ای برنزی می باشد که روش گرم خود به صورت غوطه وری به وسیله ی مشعل انجام می گیرد. در روش سرد نیز مواد مربوطه در دمای محیط عملیاتی می شود اما این روش بر روی مجسمه های نفیس انجام نمی گیرد.

ایجاد پوشش های مسی

پوشش های مسی در دمای محیط با استفاده از سولفور سدیم سایه می شوند و دیگر نیازی به گرم کردن نمی باشد. این روش از روش های سنتی و قدیمی بوده که برای سلامتی بسیار مضر می باشد به همین سبب یا باید از این روش استفاده نکرد و یا این که به فکر تهویه اساسی برای این کار باشید. امروزه برای جلوگیری از بروز این گونه آسیب و بیماری های روش های جدید به وجود امده است. یکی از این روش ها سیاهکاری سرد با پایه اسیدی می باشد. 

سخن آخر

امروزه یکی از پر مصرف ترین لوازم برای دکوراسیون خانه، لوازم و ابزار های آنتیک می باشند که به روش های مختلفی تولید و طراحی می شوند. همچنین با توجه به تولید هر یک از لوازم آنتیک در صنایع تزیینی، یراق آلات متنوعی تولید شده است که امکان انتخاب و خرید را بریا شما عزیزان راحت کرده است. 




افزودن نظر جدید

نظر خود را وارد نمایید (1)

G
مهمان | ۳ سالها پیش

سلام  یراق آلات چوب سیگاری میخواستم