حراجی نوروز 1403
دوشنبه, ۱۷ بهمن,۱۴۰۱

🥙15 نکته طلایی مراقبت، نگهداری و شست و شوی ظروف چوبی

⏰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 10 دقیقه

مراقبت از ظروف چوبی

⏰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 10 دقیقه

این روزا دکوراسیون داخلی و لوازم پذیرایی برای همه مهم شده و دوست داریم همه چیز شیک و مرتب باشه و از ظروف و لوازم ست کنار همدیگه استفاده کنیم. یکی از ست های زیبا که برای سرو و پذیرایی استفاده میشن، ظروف چوبی هستن که در ابعاد و رنگ های مختلف تولید میشه. بعضی از ظروف چوبی جنبه دکوری دارن و مواردی هم برای سرو غذا و چیدن میز پذیرایی استفاده میشن اما نکته مهمی که باید رعایت بشه اینه که از ظروف چوبی چطور نگهداری کنیم که زود خراب نشه و اون حالت نو و زیباییش حفظ بشه. اگر تو هم عاشق ظروف چوبی هستی و برات مهمه چطور ازشون نگهداری کنیم با من همراه باش تا بریم 20 نکته طلایی مراقبت و شست و شوی ظرفای چوبی رو مرور کنیم.

انواع ظروف چوبی

ظروف چوبی خیلی متنوع هستن و توی بخش های مختلف آشپزخونه از ظروف و لوازم چوبی استفاده میشه. اگر بخوایم چندتا از ظروف پرکاربرد و لوازم اصلی چوبی رو بهتون معرفی کنم میتونم از بشقاب و پیش دستی، اردو خوری، سینی، کاسه، لیوان، شکلات خوری، قاشق، ظرف سرو میوه، استند پذیرایی، سینی دکوری و... اسم ببرم که توی منازل، کافی، رستوران و... استفاده میشن. ظروف و لوازم چوبی هم مثل هر ظرفی مطمئنن کثیف میشن و باید روش اصولی و درست نگهداری و شست و شوی اون ها رو بلد باشیم که اگر با من همراه باشی همه راهکارها رو بررسی میکنیم.

انواع ظروف چوبی: جهت مشاهده ظروف و لوازم چوبی کلیک کنید.

چگونه طول عمر ظروف چوبیمون رو افزایش بدیم؟!

ظروف چوبی هم مثل هر ظرف دیگه که از جنس استیل، چینی، بلور و... هستن به مراقبت‌های خاصی نیاز دارن که دوام و ماندگاری یا همون طول عمرشون زیاد بشه. اگر اصول اولیه مراقبت از ظروف چوبی رو بخوام پیشنهاد بدیم اولینش اینه که هر وقت ظرفتون کثیف شد در سریع ترین زمان ممکن اون رو تمیز کنید. یکی دیگه از مهم ترین روشای بالا بردن طول عمر ظرفای چوبی اینه که اونا رو توی ماشین ظرفشویی نندازید. وقتی با دست دارید ظرفای چوبی رو تمیز می‌کنید لطفا به هیچ وجه از سیم ظرف شویی و اسکاچ زبر استفاده نکنید که نابود میشن. این چند نکته به طور مستقیم روی طول عمر ظرفای چوبی اثر میذارن توی ادامه صحبتامون نکات دیگه رو هم بهتون میگم.


نگهداری از ظروف چوبی

ظروف چوبی به دلیل زیبایی و حس خاصی که از طبیعت که به محیط میدن، توجه افراد زیادی را به خودشون جلب میکنن. ظرفای چوبی علاوه بر زیبایی که به دکوراسیون خونه میدن، کاربردیهم هستن و برای سرو غذا و چیدمان میزای مناسبتی خیلی به درد میخورن. اگر میخوایم این زیبایی ماندگار باشه باید چندتا تکنیک و نکته طلایی در رابطه با نگهداریشون بدونیم که من توی ادامه مبحثمون بهتون توضیح میدم

  1. ظروف چوبی به دلیل جنس و متریالی که دارن، نباید داخل ماشین ظرفشویی و مایکروفر قرار بگیرن.
  2. پس از هر بار استفاده باید سریع شسته بشن تا باقی مانده مواد جذب ظرف نشه و باعث آسیب بافت و تغییر رنگ ظرفمون نشه.
  3. برای شستشوی ظروف چوبی حتما از اسفنج نرم استفاده بشه، چون سیم زبر یا اسکاچای زبر باعث میشن روی سطح ظرف خط و خش بیفته و کدر بشه.
  4. بعد از شستن حتما اونا رو خشک کنید و بذارید توی فضای باز که کاملا رطوبت خارج بشه و بافت داخلی ظرف خشک بشه سریع نندازید توی کابیت. 
  5. اگر ظرفتون کثیف شده یا یک تکه خوراکی چسبیده بهش نندازید توی آب بگید چند ساعت بمونه این کارتون بافت ظرف رو از بین میبره سریع و با دقت ظرف رو تمیز کنید.
  6. برای از بین برزن باکتری‌های احتمالی ظرفای چوبی می‌تونید از سرکه و آب به نسبت 1 به 5 استفاده کنید؛ به صورتی که محلول را برای زمان کوتاه مثلا 3 الی 5 دقیقه روی ظرف بمونه تا اثر مطلوبی داشته باشه و باکتری ها و آلودگی ها هم به راحتی پاک بشن.
  7. ظرف چوبی رو نباید در برابر تنش‌های دمایی شدید و گرمای بیش از حد قرار بدید مثلا توی مایکروفر نباید ظرف چوبی بذارید.
  8. این نوع ظروف رو نباید روی هم قرار داد چون باعث ایجاد خراشیدگی و خط افتادن روی همدیگه میشن سعی کنید بین هر ظرف از یک لایه نرم فوم یا روزنامه استفاده کنید.
  9. غذاهای داغ رو داخل ظروف چوبی سرو نکنید تا آسیب کمتری ببینن و طول عمر بیشتر داشته باشن.
  10. برای نگهداری بهتر این ظروف می‌تونید هر چند وقت یکبار  سطح اونا رو را با روغن گیاهی پوشش بدید و ضد عفونی کنید تا جلا و شفافیت چوب مثل روز اول حفظ بشه و با این کار مانع از ترک و خراشیدگی اونها میشید.
  11. شوینده ها خیلی مهمن حواستون باشه برای شستن ظرفای چوبی سراغ وایتکس و سفید کننده و مواد شمیایی با قدرت تمیزکنندگی بالا نرید چون بافت چوب آسیب جدی میبینه.
  12. یکی دیگه از روشای مراقبت از ظرفای چوبی اینه که توی فضای بازتر و روشنایی قرار بگیرن در معرض نور ملایم آشپزخونه باشن توی کابینت لا به لای انبوه ظرفا قرارشون ندید محیطای تاریک و مرطوب باعث ایجاد قارچ و کپک میشن.
  13. به همون نسبت که پکیج و گاز و مایکروفر برای ظرفای چوبی خطرناکه شک نکنید سماری شدید مثل فریزر هم باعث خرابی ظرف چوبی میشه.
  14. برای جلوگیری از لکه لکه شدن چوب بهتره بلافاصله ظروف چوبیتون رو با آب گرم و صابون تمیز کنید.
  15. در صورتی که لکه ظروف چوبی خیلی پررنگ باشه بهتره مقداری جوش شیرین روی نصف لیموترش بریزید و با این روش به راحتی لکه ها رو پاک کنید.

یکی از مهم ترین نکاتی که باید موقع خرید محصولات چوبی و نگهداری از اونا مورد توجه قرار بدیم اینه که میزان رطوبت محل زندگیمون چقدره! اگر محل زندگی شما توی شهرهای شمالی یا جنوبی یا میزان رطوبت بالاست باید به این موضوع دقت کنید امکان داره بدون این که ضربه ای ظرف شما وارد بشه یهو ترک برداره و این به خاطر تاثیر رطوبت روی چوبه. حالا چاره چیه؟ بهترین کار اینه زود به زود محصولات چوبی رو با روغن و موم و واکس پوشش دهی کنید تا رطوبت به راحتی نتونه نفوذ کنه و موقع خرید به فروشنده بگید محل سکونت شما رطوبتش زیاده تا میزان روغنی که برای پوشش دهی استفاده میکنن بیشتر از حالت عادی باشه.

جمع بندی: روش اصولی نگهداری از ظروف چوبی!

تا این جای صحبتمون نکات مهم مراقبت از ظروف چوبی رو مرور کردیم. اگر بخوایم یک جمع بندی کنیم و به نتیجه گیری نهایی برسیم باید بگم "علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد" خب این یعنی چی؟! یعنی این که بهترین راه اینه ظروف چوبی که میخریم بیشتر مناسب سرو خوراکی های خشک باشن که بتون به راحتی با یک دستمال نمدار تمیزشون کنیم و کمتر برای مواد خوراکی تازه و آبدار و روغنی استفاده بشن که به همین دلیل کمتر نیاز به شستشو با آب و صابون و... داشته باشن ولی باز هم اگر ظرف شما نیاز به شست و شو داشت پس باید حواستون باشه سیم ظرفشویی ممنع، ماشین ظرف شویی هرگز! فقط با ملایمت با آب گرم و صابون شسته بشن و سریع با دستمال نرم خشک بشن و در معرض هوای آزاد قرار بگیرن تا بافت داخلی از حالت نمناکی خارج بشه. امیدوارم نکاتی که گفته شد مفید باشن و شما هم راهکارهاتون برای نگهداری از ظروف چوبی برای ما بنویسید.

افزودن نظر جدید