حراجی نوروز 1403
یکشنبه, ۱۲ آبان,۱۳۹۸

دانستنی هایی درباره انواع پیچ و رولپلاک

اتصال قطعات به یکدیگر در منازل و کارگاه های صنعتی جزء موارد مهم ایجاد محصولات، نصب قاب عکس، کابینت، ساعت و مواردی از این قبیل می باشد. بدون شک همه ما در تلاش هستیم تا بین دو قطعه یا برای نصب یک وسیله بر روی دیوار اتصال محکم و ماندگاری به وجود بیاوریم. روش ها و قطعات مختلفی برای ایجاد اتصالات وجود دارد؛ اما قدیمی ترین روش های اتصال قطعات با کمک انواع پیچ و رولپلاک انجام می گرفت و هنوز نیز جزء کاربردی ترین نحوه ایجاد اتصال محسوب می شود. با ما همراه باشید تا در ادامه این مقاله به معرفی انواع پیچ و رولپلاک بپردازیم.

پیچ چیست؟

پیچ از دو قسمت کلگی و پایه استوانه ای شکل تشکیل شده است. به قسمت کلگی سر پیچ یا گل پیچ نیز می گویند که از لحاظ شکل ظاهری به مدل های مختلفی تقسیم می شود. قسمت استوانه ای شکل که پایه پیچ است دارای شیارها یا رزوه هایی می باشد که در چندین طرح و شکل متناسب با جنس قطعاتی که به یکدیگر متصل می شوند تولید می شود. در بعضی مدل ها انتهای پایه پیچ تیز و در مدل های دیگر تخت می باشد. قسمت استوانه ای که به آن پای پیچ نیز می گویند گاهی تا نیمه رزوه می شود و در مواردی لازم است تا به طور کامل رزوه گردد. لازم به ذکر است به فاصله بین دو شیار گام پیچ می گویند؛ همچنین پیچ ها بر اساس جهت باز و بسته شدن به چپ گرد و راست گرد نیز تقسیم می شوند. پیچ ها در مدل و طرح های مختلفی متناسب با نیاز مصرف کننده و نوع متریال تولید می شوند که در ادامه این مقاله به تعدادی از انواع پیچ اشاره می کنیم.

انواع پیچ

همان طور که در قسمت قبل ذکر شد پیچ در مدل های مختلفی متناسب با سختی و نرمی مواد، نیاز مصرف کننده و ... تولید می شود. انواع پیچ به شرح زیر می باشند:

پیچ چوب: پیچ چوب با نماد WS تولید می شود. شکل ظاهری پیچ چوب به این صورت است که در گام های بلند تولید می شود یعنی فاصله بین رزوه ها زیاد است؛ علاوه بر این پای پیچ به صورت نوک تیز و صاف ساخته می شود و تا نیمه رزوه شده است.

پیچ چوب

پیچ فلز: پیچ فلز با نماد SMS تولید می شود. پایه پیچ فلز به صورت تمام رزوه و با نوک تیز ساخته شده است و رزوه ها در فاصله کمتری نسبت به یکدیگر قرار دارند.

پیچ فلز

پیچ شش گوش: پیچ شش گوش که با نام Hex Bolt نیز خوانده می شود به دو صورت تمام رزوه و نیمه رزوه تولید می شود و برای باز و بسته کردن آن باید از آچار استفاده نمود.

پیچ چشمی: پیچ چشمی در قسمت کلگی دارای یک حلقه است و از آن جهت آویزان نمودن لوازم و وسایل مختلف استفاده می کنند. پیچ چشمی به صورت تمام رزوه و نیمه روزه و همچنین با گام های مختلف تولید می شود.

پیچ چشمی

پیچ فیکس: پیچ فیکس برای اتصال بدنه های یونیت قابل استفاده است و در دو سر خود دارای دو مهره می باشد و در طرح ها و سایزهای مختلف تولید می شود.

پیچ ام دی اف: پیچ ام دی اف که به پیچ کابینتی معروف است برای اتصال و مونتاژ کابینت های آشپزخانه استفاده می شود.  پیچ ام دی اف دارای پایه تمام رزوه و نوک تیز است و از نکات ضروری هنگام استفاده از آن این مورد است که قبل از بستن پیچ صفحه ام دی اف را سوراخ نمایید تا احتمال ترکیدن صفحه کاهش یابد.

مزایای استفاده از پیچ

رزوه های تعبیه شده در پایه پیچ دلیل مهمی برای افزایش مقاومت کششی آن به حساب می آیند؛ علاوه بر این با کمک مهره و رولپلاک می توان مقاومت و استحکام پیچ را بالا برد. سایر مزایای استفاده از پیچ به شرح زیر می باشد:

  • پیچ به دلیل روکشی که بر روی فلزش کشیده است در مقابل رطوبت از مقاومت بالایی برخوردار است و دچار زنگ زدگی نمی شود.
  • باز و بسته کردن پیچ نسبت به سایر روش های اتصالی راحت تر است.
  • پیچ ها متناسب با نوع متریال قطعات در مدل ها، اندازه ها و ابعاد مختلف تولید می شوند.

رولپلاک چیست؟

رولپلاک از جنس فیبر، فلز یا پلاستیک تولید می شود و در مواردی که پیچ تحمل وزن قطعات را ندارد یا بدنه قطعات شکننده و متخلخل است برای جلوگیری از ترک خوردگی قطعه و دیوار استفاده می شود. لازم به ذکر است که به رولپلاک مته دیوار خور نیز می گویند. امروزه استفاده از رولپلاک با توجه به مزایای متعدد و هزینه پایینی که دارد در منازل و صنعت های مختلف افزایش یافته است. از رولپلاک برای صنعت نجاری و کابینت سازی، نصب لوستر، آویزان کردن تابلو و لوازم تزیینی مختلف و علاوه بر این ها در صنعت ساختمان سازی استفاده می شود. همچنین لازم به ذکر است که رولپلاک ها در مواردی از قبیل دیوار گچی، سقف کاذب، کناف و ... به کار می روند. 

انواع رولپلاک

رولپلاک از لحاظ جنس بدنه، کاربرد و رنگ و اندازه در مدل های مختلفی تولید می شوند. در ادامه این متن قصد داریم به تقسیم بندی انواع رولپلاک بر اساس کاربرد آن ها بپردازیم:

رولپلاک ساده: رولپلاک ساده بدون لبه و شاخک است و جزء پرکاربردترین رولپلاک ها محسوب می شود که به صورت دو یا چهار بر تولید می شود.

رولپلاک پروانه ای: رولپلاک پروانه ای به صورت پلاستیکی و فلزی ساخته می شود. رولپلاک پروانه بر روی بدنه دارای دو بال است که هنگام نصب و بسته شدن، دو تا بال یا پره رولپلاک در پشت نما گیر می کنند و بر جای خود فیکس می شوند.

رولپلاک پروانه ای

رولپلاک فیشر: دلیل نام گذاری این مدل رولپلاک شرکت تولیدکننده آن می باشد. رولپلاک های فیشر از مرغوب ترین پلاستیک ها تولید می شوند و برای نصب آن ها سوراخ های بزرگ تری ایجاد می شود. علاوه بر این رولپلاک فیشر مناسب استفاده در دیوارهای سیمانی، سنگی و بتنی است و پس از بستن پیچ حجم رولپلاک افزایش می یابد.

رولپلاک فیشر

رولپلاک فلزی: رولپلاک فلزی در بین صنعت کاران به انکر بوت نیز معروف است. این مدل رولپلاک ها در نماهای سنگین و قطور استفاده می شوند و پس از نصب به دیواره نما به طور محکم می چسبند. علاوه بر این برای استفاده از پیچ های بزرگ رولپلاک فلزی گزینه مناسبی است.

رولپلاک های HUD: رولپلاک HUD مناسب دیوارهای قطور است و از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار است و هنگام استفاده از دریل هیلتی بهترین انتخاب می باشد.

رولپلاک لبه دار: رولپلاک لبه دار از لحاظ شکل ظاهری شبیه رولپلاک ساده است با این تفاوت که دارای لبه می باشد و پس از نصب پیچ لبه رولپلاک بر روی دیوار و نما قرار می گیرد.

رولپلاک شاخک دار: رولپلاک شاخک دار بر روی بدنه دارای شاخک هایی می باشد که هنگام بستن پیچ شاخک ها به دیواره داخلی محکم متصل می شوند.

رولپلاک شاخکدار

قیمت انواع پیچ و رولپلاک

به دلیلی تنوع بالا در انواع پیچ و رولپلاک قیمت های هر طرح و مدل نیز متفاوت می باشد. برای اطلاع از از قیمت قیمت انواع پیچ و رولپلاک می توانید به تگ قیمت محصول مراجعه کنید، در صورت غیر فعال بودن دکمه خرید و نیازمند استعلام تلفنی بودن محصول، برای اطلاع از موجودی و قیمت محصول با چوبینر تماس حاصل فرمایید.


افزودن نظر جدید