حراجی نوروز 1403
شنبه, ۲۲ شهریور,۱۳۹۹

رنگ کاری ام دی اف خام

از آنجا که ام دی اف خام شدت جذب بالای رنگ را دارد برای افراد رنگ آمیزی آن همیشه مشکل بوده است. اما رنگ آمیزی ام دی اف خام به دلیل محافظت از آن و زیبا شدنش بسیار مهم و ضروری است. در این مقاله قصد داریم راهکارهایی به شما پیشنهاد دهیم تا به راحتی و بدون مشکل ورق های خام ام دی اف را نقاشی کنید. قبل از روی کار آمدن ام دی اف، نجاران صفحات ضخیم چوب را به ورق های نازک تبدیل می‌کردند تا از آن‌ها برای تولید محصولات چوبی استفاده کنند؛ اما این روش متاسفانه به دلیل مشکلات ساختاری چوب و ناهمگن بودن بافتش پاسخگو نبود زیرا به مرور زمان دچار نم زدگی و ترک و ... می‌شد. با گذشت زمان صفحاتی همچون نئوپان و ام دی اف وارد بازار شدند که مشکلات چوب را نداشتند و به سرعت به متریال محبوب صنعت نجاری و کابینت سازی و... تبدیل شدند. ام دی اف که پرطرفدارترین متریال ساخت کابینت و لوازم مختلفی همچون میز، سرویس خواب و... است قبل از استفاده باید رنگ شود تا در برابر حرارت، رطوبت و ضربات مقاوم باشد. به دلیل این که ام دی اف از الیاف چوبی تهیه شده است و با فشرده سازی و طی مراحلی به شکل صفحاتی با سطح صاف درآمده و تا رنگ بر روی آن پاشیده شود مانند پارچه پنبه‌ای رنگ را به سرعت جذب می‌کند و رنگ به صورت پوشش روی ام دی اف نمی‌شنید بلکه بافت الیافی کاملا پیدا است. برای حل این مشکل کافی است مراحل و نکاتی را رعایت کرد که در ادامه قصد داریم به این نکات مهم رنگ کاری ام دی اف بپردازیم.

رنگ کاری ام دی اف

نکات مهم رنگ کاری ام دی اف خام

همان طور که در بخش قبل ذکر شد بافت ام دی اف به دلیل این که از الیاف فشرده تشکیل شده است نه تنها رنگ را به سرعت جذب می کند بلکه پس از جذب رنگ بافت چوب کاملا پیدا است. اولین راهکار استفاده از رنگ پوششی است؛ یعنی رنگی که به کار می‌برید باید مانند یک پوشش عمل کند و پس از پایان رنگ آمیزی بافت چوب دیده نشود. یکی دیگر از مسائل مهم این است که قبل از رنگ آمیزی سطح ام دی اف بتونه کاری شود و خلل و فرج قطعه کار را پر کنید و لازم است این مرحله به صورتی انجام شود که اختلاف سطح وجود نداشته باشد. لازم به ذکر است که اگر بخش هایی از متریال با اورفرز ابزار خورده است باید توجه کنید که آن قسمت نیز حالت متخلخل و کرکی دارد قبل از هر اقدامی این سطح را با کمک سنباده یک دست کنید سپس بتونه کاری و پرداخت شود. راهکار مناسبی که برای جلوگیری از جذب رنگ توسط ام دی اف وجود دارد این است که پس از بتونه و سریش کاری سطح چوب از سیلر استفاده کنید و بهتر است دو الی سه دست سیلر بر سطح چوب بزنید. تا اینجای بحث با نکات مهمی در رابطه با بهتر شدن رنگ کاری ام دی اف آشنا شدید در ادامه با ما همراه باشید تا مراحل رنگ کاری ام دی اف را با همدیگر مرور کنیم.

رنگ کاری ام دی اف خام

مراحل رنگ کاری ام دی اف 

اولین مرحله رنگ کاری، سنباده کاری و پرداخت سطح ام دی اف است و برای انتخاب سنباده باید به جنس و ضخامت کار دقت نمایید، برای انجام این مرحله می‌توانید از سنباده زن لرزان استفاده نمایید. در این مرحله دقت کنید نقاطی که ابزار خورده اند و مقاطع کار به خوبی سنباده کاری و پرداخت شوند. مرحله دوم از رنگ کاری ام دی اف، بتونه کاری است؛ برای بتونه کاری سطح ام دی اف می توانید از ترکیب مل یا همان گل بتونه با سریش ترکیب مناسبی برای این مرحله تولید کنید فقط دقت نمایید میزان هر ماده را طوری تعیین کنید که به دلیل مصرف سریش کم بتونه پس از خشک شدن و پرداخت کنده نشود یا با استفاده زیاد سریش سنباده کاری بتتونه دشوار نشود. همچنین این نکته را فراموش نکنید که باید علاوه بر سطح کار، مقاطع، زوایا و گوشه کناره های ام دی اف به طور کامل بتونه کاری شوند. پس از بتونه کاری به مرحله رنگ کاری می‌رسیم که با رنگ های مختلف به شرح زیر می توان این کار را امجام داد:

  • رنگ فوری چوب 
  • رنگ فوری خودرو
  • رنگ آکریلیک
  • رنگ روغنی

رنگ فوری چوب

قبل از رنگ کاری باید طبق مراحل ذکر شد با سیلر و بتونه منافذ ام دی اف پر و یک دست شوند نکته مهم در تهیه سیلر این است که برای رقیق شدن از تینر استفاده نمایید و میزان تینر در حدی باشد که با برداشتن همزن از درون مخزن سیلر به راحتی از همزن جدا شود. لازم به ذکر است که برای سیلر زدن ام دی اف از پیستوله رنگ یا فرچه می‌توانید استفاده کنید و دو الی سه مرحله این کار پاشش را تکرار کنید. پس از این نوبت به رنگ کاری می‌رسد که باید رنگ فوری چوب را با تینر ترکیب کنید تا به غلظت مورد نظرتان برسد و با استفاده از پیستوله رنگ، سطح کار را دو الی سه مرتبه رنگ بزنید. پس از رنگ کاری به مرحله وارنیش می‌رسیم که در این مرحله می‌توانید از یک وارنیش مانند کیلر یا پلی استر استفاده نمایید تا سطح کار براق و صیقلی شود. 

رنگ فوری خودرو

رنگ فوری خودرو یکی دیگر از رنگ های مناسب برای رنگ کاری ام دی اف و پی وی سی می‌باشد. در زمان استفاده از رنگ فوری خودرو پس از بتونه کاری و سیلر یا بتونه فوری به مرحله رنگ کاری می‌رسیم. برای براق شدن سطح کار می‌توان در همان ابتدا کیلر را به رنگ فوری خودرو اضافه نمود که پس از اتمام رنگ کاری با یک پولیش سطح کار صیقلی می‌شود. 

رنگ آکریلیک

برای رنگ آمیزی با آکریلیک نیازی نیست از سیلر استفاده شود و یک دور سطح کار بتونه خورده که با سریش و بتونه منافذش پر شده است را با رنگ آکریلیک رنگ امیزی کنید با سنباده صاف کنید سپس یک الی دو مرحله دیگر رنگ آکریلیک بر سطح کار بپاشید. در نهایت می توانید با کیلر یا پلی استر سطح کار را براق نمایید.

رنگ روغنی

در مورد رنگ روغنی پس از آغشته نمودن سطح کار به سریش و گل بتونه باید بتونه فوری را یک دور بر سطح کار بزنید. پس از سنباده کاری بتونه نوبت رنگ روغنی است و از آنجا که رنگ های روغنی دیر خشک می‌شوند نیاز نیست با ضخامت زیادی بر سطح کار پاشیده شوند. در انتها لازم است که تاکید کنیم به همان مقدار که سطح نهایی رنگ مهم است سطوح زیرین از جمله بتونه کاری، سیلر و تمام مراحل صاف و یک دست شدن ام دی اف از اهمیت بالایی برخوردار است و باید با صبر و شکیبایی و طی کردن مراحل به ترتیب ذکر شد کار رنگ آمیزی ام دی اف را انجام دهید.

افزودن نظر جدید

نظر خود را وارد نمایید (7)

م
منصوره | ۳ سالها پیش

ممنونم عااالی بود

G
مهمان | ۳ سالها پیش

عالی بود،چگونه رنگ صدفی بزنیم تارگه های چوب دیده بشه بعداتمام کار

G
مهمان | ۲ سالها پیش

سلام ، شما می تونید کسی رو معرفی کنید که ام دی آف رو رنگ کنه؟

G
مهمان | یک سال پیش

ممنون بابت زمانی که برای تهیه این مطلب گذاشتید، مفید بود

G
مهمان | یک سال پیش

تشکر فراوان

G
مهمان | یک سال پیش

سلام
بعد سمباده کاری ام دی اف خام بهترین چیز قبل زدن آستر پلی یورتان چیه
میتونید کمک کنید
روی ام دی اف هم ابزار میخوام بچسبونیم ابزار چوبی
ممنون میشم کمکم کنید

G
مهمان | یک سال پیش

سلام
بعد سمباده کاری ام دی اف خام بهترین چیز قبل زدن آستر پلی یورتان چیه
میتونید کمک کنید
روی ام دی اف هم ابزار میخوام بچسبونیم ابزار چوبی
ممنون میشم کمکم کنید