حراجی نوروز 1403
شنبه, ۲۸ فروردین,۱۴۰۰

کوپلینگ چیست؟

درتمامی مشاغل و حرفه ها برای انجام کار‌ها از ابزارآلات خاص و ویژه ای بنا به ضرورت استفاده می‌شود‌ و در راه اندازه هر وسیله ابزار مختص به خود به کارگرفته می‌شود، و همچنین می‌دانیم که برای استفاده از ابزارآلات به لوازم جانبی و قطعات یدکی مخصوصی نیاز داریم. به طور مثال در ابزار آلات بادی از قطعات یدکی مختلفی به شرح زیر استفاده می‌کنند:

  • کوپلینگ
  • دنباله کوپلینگ
  • شیلنگ فنری

در ادامه این مقاله توضیحات بیشتری راجع  به کوپیلنگ‌ها ،انواع کوپلینگ‌ها، کاربرد کوپلینگ ‌ها و... می‌دهیم.

کاربرد کوپلینگ

کوپلینگ ابزاری است که با هدف انتقال قدرت برای اتصال انتهای دو شفت به یکدیگر به کار می‌رود. هدف اولیه کوپلینگ ها اتصال دو قطعه‌ی چرخان به یک دیگر است، این در حالی است که امکان عدم انطباق و یا جدا شدن شفت ها از یک دیگر در حد ناچیزی وجود دارد. همچنین کوپلینگ یک ابزار مکانیکی است که انتهای قطعات مجاور را به یکدیگر وصل می‌‎کند. معمولا نحوه ساز و کار کوپلینگ به گونه ایی است که اجازه جدا شدن شفت ها از یک دیگر را نمی‌دهد و سیستم محدود کننده گشتاور می‌تواند هنگامی که دور گشتاور از حد مجاز عبور کرد آن را قطع کند. تهیه، نصب و نگه داری کوپلینگ ها می‌تواند موجب صرفه جویی قابل توجه ای در زمان و هزینه های شما شود. کوپلینگ علاوه بر انتقال قدرت از انتهای یک شفت به انتهای شفت دیگر کاربرد‌های دیگری نیز دارد: 

  1. کاهش و اصلاح تکان بیش از حد واحد‌های چرخان
  2. محافظت بالا در برابر خطاها موجود 
  3. کاهش بار‌های ضربه ایی از یک شفت به شفت دیگر
  4. جلوگیری از ارتعاشات بیش از حد

انواع کوپلینگ

برای آشنایی بیشتر با کوپلینگ ها باید آنها را دسته بندی کرد. کوپلینگ‌ها در هر صنعتی متفاوت می‌باشند اما به طور کلی کوپلینگ ها به دو دسته‌ی سخت Rigid و انعطاف پذیر flexible  تقسیم می‌شوند.

1. کوپلینگ های سخت یا صلب Rigid

از کوپلینگ ها سخت هنگامی استفاده می‌شود که هیچ انحرافی اعم از شعاعی و محوری وجود نداشته باشد. کوپلینگ های سخت و صلب توانایی تحمل کمترین انحرافاتی را ندارند. در ساخت آنها از مواد پلیمری استفاده نشده و قابلیت جذب ارتعاشات در آنها موجود نیست، هرگونه انحرافی می‌تواند‌ در طول عمر کوپلینگ‌های سخت تاثیر گذار باشد از این رو کاربرد محدودی دارند. کوپلینگ فلنجی، کوپلینگ پوسته ای یا غلافی، کوپلینگ موف، کوپلینگ مخروطی، کوپلینگ دندانه ای و کوپلینگ زنجیری را می‌توان در دسته کوپلینگ های سخت نام برد.

2. کوپلینگ های منعف Flexible

کوپلینگ هایی که توانایی بیشتری برای سازگاری با انواع انحرافات زاویه ای، شعاعی و محوری را داشته باشند کوپلینگ انعطاف پذیر نامیده می‌شوند. و زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند که دو شفت در یک راستا نباشند. کوپلینگ‌های انعطاف پذیر می‌توانند درجه های مختلف عدم انطباق را تا 1.5 درجه در خود جای دهند. همچنین از این کوپلینگ‌ها برای کاهش صدا و کاهش لرزش استفاده می‌شود. یک اتصال انعطاف پذیر می‌تواند اجزای شفت را در برابر تاثیرات مخرب مانند انحرافات شفت‌ها، انتقال حرارت، لرزش، ضربات و یا سایر اجزا محافظت کند. اتصالات انعطاف پذیر به دو گروه فلزی و الاستومتری تقسیم می‌شود. کوپلینگ فلنچی بوش دار لاستیکی، کوپلینگ دنده ای، کوپلینگ دیسکی، کوپلینگ رشته ایی و یا ارتجاعی، کوپلینگ اومگا و یا الاستومری، کوپلینگ میله‌ای یا مارپیچ، کوپلینگ حلزونی، کوپلینگ آرواره‌ای یا عنکبوتی، کوپلینگ دیافراگمی و.... را می‌توان در این دسته قرار داد.

کوپلینگ های بادی 

کوپلینگ های باد برای اتصال ابزارهای بادی، تجهیزات پنوماتیک، شیلنگ ها و سایر اجزاء به منبع هوا مورد استفاده قرار می‌گیرند. کوپلینگ های بادی با کوپلینگ‌های هیدرولیک تفاوت هایی دارند که می‌توان از وجود سوپاپ و همچنین تحمل فشار بالای آنها سخن به میان آورد. کوپلینگ‌های پنوماتیک اتصالات دو و یا چند شاخه ای هستند که امکان اتصال شیلنگی را فراهم می‌کنند. کوپلینگ‌های پنوماتیک در مصارف دارویی کاربردی ندارند. امروزه گوناگونی کوپلینگ‌های موجود در بازار باعث راحتی، دقت و سرعت در کارها شده است. در ادامه توضیحات مختصری راجع به کوپلینگ‌های موجود در بازار خواهیم داد:

  • کوپلینگ‌های سریع

کوپلینگ‌های سریع برای ابزارهای بادی، اتصالات شیلنگ‌ها و تجهیزات پنوماتیک کاربرد دارند.

  • کوپلینگ‌های PPL و PPM  

کوپلینگ‌های PPL و PPM  کوپلینگ‌های کاربردی ترموپلاستیک هستند که به دلیل وجود ماده نیتریل آب بندی شده اند، در برابر گرد و خاک و غبار مقاومت خود حفظ می‌کنند. موارد مورد استفاده این کوپلینگ‌ها در  فرآیندهای شیمیایی، غذا و مشروبات الکلی، تجهیزات آزمایشگاهی، تجهیزات پردازش و صنایع می‌باشد.

  • کوپلینگ‌های PPA

کوپلینگ‌های PPA نیز کوپلینگ‌های ترموپلاستیک هستند اما قابلیت تبادل با کوپلینگ‌های PPL  را ندارند. این کوپلینگ‌ها دارای کلید اتصال و چفت پلاستیکی هستند. از این کوپلینگ‌ها نیز در صنایع، غذا، تجهیزات آزمایشگاهی و...استفاده می‌شود.

  • کوپلینگ‌های اسپکتروم

یکی از کارآمدترین کوپلینگ‌ها، کوپلینگ‌های اسپکتروم می‌باشند که به دلیل وزن کم، توان جریان زیاد، عملکرد آسان، تحمل حرارت تا 250 درجه فارنهایت، انعطاف پذیر بودن و ابعاد مناسب قابلیت به کار گیری در فرآیندهای شیمیایی جهت اتوماسیون، فرآیندهای غذا و پردازش را دارند. 

  • کوپلینگ‌های PF

کوپلینگ‌های PFدر صنایع شیمیایی نظیر ساخت کود کاربردهای فراوانی دارند. این کوپلینگ‌ها مانع از وجود و حضور کمترین آلودگی در مایعات و بسته بندی‌های شیمیایی می‌شوند و تمیزی وصف پذیری را به کار شما اعطا می‌کند. همچنین به دلیل وجود دریچه‌های چشمی مانع از هدر رفتن مایعات و اتصال ناقص می‌شوند. کوپلینگ‌ها را باید براساس محل نصب، نوع سیستم و فشار موجود به کارگرفت و انتخاب کرد. در ادامه این متن قصد داریم چند نمونه از کوپلینگ‌های کراسمن در مدل‌های مختلف را به شما معرفی کنیم و کاربردشان را بیان کنیم، برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

کوپلینگ کراسمن مدل 40SM

کوپلینگ مدل 40SM یک نمونه از محصولات برند کراسمن است که دارای بدنه مقاوم و با کیفیت می‌باشد. کوپلینگ Crasman مدل 40SM به کوپلینگ رزوه داخل نیز معروف است و قدرت بالایی در محکم نمودن اتصال کمپرسور به دستگاه پنوماتیک را دارد. این مدل کوپلینگ Crasman با توجه به مقاومتی که دارد هنگام انتقال باد با فشار بالا از جدا شدن شیلنگ متصل به دستگاه و کمپرسور پیشگیری می‌کند و در برابر فشار هوا بسیار مقاوم و مستحکم است. لازم به ذکر است که رزوه کوپلینگ مدل 40SM در بخش نری ابزار قرار دارد و به این دلیل این مدل به کوپلینگ رو رزوه خوانده می‌شود. از این مدل کوپلینگ به عنوان کوپلینگ ½  نیز یاد می‌شود.

کوپلینگ کراسمن رو رزوه مدل 20SM

کوپلینگ Crasman رو رزوه مدل SM20 نیز با توجه به مقاومتی که دارد هنگام انتقال باد با فشار بالا از جدا شدن شیلنگ متصل به دستگاه و کمپرسور پیشگیری می‌کند و در برابر فشار هوا بسیار مقاوم و مستحکم است. لازم به ذکر است که رزوه کوپلینگ مدلSM 20  در بخش نری ابزار قرار دارد به همین دلیل این مدل به کوپلینگ رو رزوه خوانده می‌شود. از این کوپلینگ به عنوان کوپلینگ ¼  نیز یاد می‌شود.

کوپلینگ Crasman رزوه داخل 20SF

کوپلینگ Crasman مدل 20SF یک نمونه از محصولات با کیفیت برند کراسمن می‌باشد که بدنه مقاوم و با کیفیت این کوپلینگ یکی از ویژگی های چشمگیر این برند می‌باشد. رزوه کوپلینگ مدل 20SF در بخش مادگی ابزار قرار دارد و به این دلیل این مدل به کوپلینگ رزوه داخل خوانده می‌شود. 

کوپلینگ Crasman شیلنگ خور 20SH

کوپلینگ Crasman مدل 20SH به کوپلینگ شیلنگ خور نیز معروف است و قدرت بالایی در محکم نمودن اتصال کمپرسور به دستگاه پنوماتیک را دارد. از این کوپلینگ به عنوان کوپلینگ 8 کراسمن نیز یاد می‌شود. 

دنباله کوپلینگ Crasman رو رزوه 20PM

کوپلینگ و دنباله کوپلینگ جزء ابزارهای مهم جهت ایجاد اتصال محکم و مقاوم می‌باشند. دنباله کوپلینگ Crasman مدل 20PM  به رو رزوه نیز معروف است و قدرت بالایی در محکم نمودن اتصال کمپرسور به دستگاه پنوماتیک را دارد. این مدل دنباله کوپلینگ Crasman با توجه به مقاومتی که دارد هنگام انتقال باد با فشار بالا از جدا شدن شیلنگ متصل به دستگاه و کمپرسور پیشگیری می‌کند و در برابر فشار هوا بسیار مقاوم است. رزوه دنباله کوپلینگ مدل 20 PM در بخش نری ابزار قرار دارد و به این دلیل این مدل به دنباله کوپلینگ رو رزوه معروف است.

دنباله کوپلینگ Crasman رزوه داخل 20PF

این دنباله هنگام انتقال باد با فشار بالا از جدا شدن شیلنگ متصل به دستگاه و کمپرسور پیشگیری می‌کند و در برابر فشار هوا بسیار مقاوم است. رزوه دنباله کوپلینگ مدل 20PF  در بخش داخلی ابزار قرار دارد از این رو این مدل به دنباله کوپلینگ رزوه داخل خوانده می‌شود.

دنباله کوپلینگ Crasman شیلنگ فنری 20PP

دنباله کوپلینگ Crasman مدل 20PP  به دنباله شیلنگ فنری نیز معروف است و قدرت بالایی در محکم نمودن اتصال کمپرسور به دستگاه پنوماتیک را دارد. از این کوپلینگ به عنوان کوپلینگ 8 در 5 نیز یاد می‌شود.

دنباله کوپلینگ Crasman شیلنگ خور 20PH

دنباله کوپلینگ Crasman مدل 20PH  به دنباله شیلنگ خور نیز معروف است و قدرت بالایی در اتصال کمپرسور به دستگاه پنوماتیک را دارد. این مدل دنباله کوپلینگ Crasman با توجه به استحکامی که دارد هنگام انتقال باد با فشار بالا از جدا شدن شیلنگ متصل به دستگاه و کمپرسور پیشگیری می‌کند و در برابر فشار هوا بسیار مقاوم و مستحکم است.

شیلنگ انتقال باد فنری Crasman

با کمک شیلنگ فنری انرژی و هوا برای راه اندازی دستگاه به کار می‌رود. شیلنگ فنری کراسمن یک نمونه از شلنگ های انتقال باد و هوا است که در طول های مختلف تولید می‌گردد. همان طور که در بخش قبل ذکر شد برای انتقال باد جهت راه اندازی و کار با دستگاه های پنوماتیک از شیلنگ انتقال باد استفاده می‌شود. این مدل شیلنگ انتقال باد فنری تولید برند Crasman است که یکی از شرکت های معتبر عرضه محصولات کارگاهی و صنعتی می‌باشد. شیلنگ انتقال باد Crasman بسیار منعطف است و به صورت فنری ساخته شده است و علاوه بر استفاده راحت جمع آوری آن نیز بسیار سریع و ساده صورت می‌گیرد. کراسمن این مدل شلنگ فنری را در سه سایز مختلف 5، 10 و 15 متر تولید نموده است. لازم به ذکر است که شیلنگ انتقال باد در صنایع و مشاغل مختلفی همچون نقاشی ساختمان، تعمیر خودرو، کارواش، نجاری و... قابل استفاده می‌باشد.شیلنگ فنری کراسمن ساخت کشور چین است. قطر شیلنگ 8 میلی‌متر و با انعطاف پذیری بسیار بالا می‌باشد. 

قیمت کوپلینگ

برای اطلاع از قیمت انواع کوپلینگ و قطعات یدکی آن لطفا به تگ قیمت محصولات فروشگاه چوبینر مراجعه فرمایید و در صورت نیاز به مشاوره قبل از خرید، با چوبینر تماس حاصل نمایید تا متخصیصن ما شما را در این امر یاری فرمایند.

افزودن نظر جدید